بر باد رفتن تبلیغات اموی
#قسمت_پنجم
8. برباد رفتن نیم قرن تبلیغات حزب اموی
حزب اموی از مرحله رحلت پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) به بعد حرکت عمیق وگسترده ای علیه مکتب ولایت و رهبران اسلام ناب آغاز کرد وتا آنجا پیش رفت که شخصیتی چون حضرت علی( علیه السلام) که سالها بربالای
منابر نماز جمعه وجماعت می خواند مستحق لعن و نفرین قرارداد ، این تبلیغات سوء نیم قرن ادامه یافت تا آنکه حضرت امام حسین(علیه السلام) را به عنوان خارجی کشتند وخاندان اورا به اسارت بردند . معاویه بارهاکوشید که حتی نام پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) را از اذان مسلمانان حذف کند وتلاشها برای محو آثار اسلام کردند ، اما کاری که حضرت زینب( سلام الله علیها) در مرحله دوم قیام عاشورا انجام داد این تأثیر بزرگ را داشت که تبلیغات سنگین ،گسترده و ریشه دار که در تاریخ اسلام ریشه دوانیده و حقیقتی مسلم تلقی شده را از بین ببرد و صورت واقعی خاندان پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم)را به مردم آن زمان و به همه تاریخ نشان دهد و تبلیغات 50 ساله حزب اموی را محو کند .(مهدوی یگانه)
9. به منزل رساندن بار انقلاب
قیام حضرت زینب( سلام الله علیها )آنگاه شکوه خود را نمایان ساخت که حضرت حماسه حسینی را کامل کرد و بار انقلاب عاشورا را به منزل مقصود رساند . آنگاه که حضرت به مدینه باز گشت بسیار افتخار آمیز و سربلند بود زیرا طاغوت زمان را به رسوایی کشانده بود و قیام سالار شهیدان را از خطرات رهانیده و نقشه های حزب اموی را از میان برد و رسالت خویش را با موفقیت به اتمام رسانیده بود . چقدر سطحی نگر ونابخرد بودند آنان که آن حضرت را اسیر کردند و او را گرفتار می پنداشتند اما در حقیقت آنان بودند که دراسارت حضرت زینب( سلام الله علیها )قرار داشتند که زمام حوادث را به هر سو که می خواستند می کشاندند و ایشان حوادث را به سوی پیروزی حق و نابودی باطل می برد وهمین قدر نیز جاهلند کسانی که بُعد حماسی انقلابی و سیاسی قیام آن حضرت را نادیده می گیرند وصرفاً بُعد عاطفی و مصیبتی شخصیت ایشان را می بینند . حضرت زینب (سلام الله علیها )ظلم ستیز و مستکبر ستیز است که با فریاد پرشور خود فرعون زمان را تحقیر نمود. (همان ،ص20)
نتیجه گیری
از آنجا که در نظام سنت های الهی برای حفظ رسالت ها و انقلاب های پیامبران همواره کسانی از سوی خداوند به عنوان جانشین انتخاب می شوند که مأموریت حفظ و استمرار اهداف انبیاء را داشتند ، این سنت در قیام امام حسین ( علیه السلام ) نیز تحقق یافت اما این بار با شگفتی خاص ، یک زن این مسئولیت را بر عهده گرفت و امام حسین ( علیه ا لسلام ) برای مرحله اول قیام عاشورا و حضرت زینب ( سلام الله علیها ) برای مرحله دوم قیام عاشورا انتخاب شد ، مرحله ای که اگر به خوبی تحقق نمی یافت اصل نهضت حسینی ناقص و ابتر می ماند .
آن حضرت با پیام رسانی و افشاگری خود در زمان ها و مکان های مختلف ، و با ایراد خطبه ها وجدان خفته مردم را که در خواب غفلت به سر می بردند، بیدار نمود و با سخنان ملکوتی خود حقایق تلخ عاشورا را بازگو نمود و با جلوگیری از تحریف و نابودی این قیام با خطبه ها در کوفه و شام توانست پرده از روی حقایق بردارد و بار انقلاب را به سر منزل مقصود برساند وبا گریه های خود که گریه ذلت نبود در مسیر تحقق اهداف شهدا استفاده نمود و با بازگویی وقایع عاشورا و فجایعی که بر آنها گذشته بود توانست این وظیفه را به اتمام برساند و به عنوان برجسته ترین زن تاریخ شناخته شود و باعث پویایی قیام عاشورا شود .
آری جاودانگی نهضت حسینی در گرو همت والای حضرت زینب بود که پرده از روی کار آنان برداشت و افکار خفته را بیدار نمود و تبلیغات دروغین آنها را واژگون ساخت .
راهکار عملی این است کسانی که نیاز به کسب اطلاعات کافی در این زمینه دارند لازم است سطح مطالعات و تحقیقات خود را گسترش دهند و دختران و به طور کلی بانوان به بررسی چنین شخصیت هایی بپردازد .
پی نوشت
*قرآن کریم
2. اباذری ، زهرا ، کنگره بین المللی امام خمینی ( ره ) ، فرهنگ نامه عاشورا ، چاپ اول ، بی جا ، عروج ، بی تا .
3. بابایی آملی ، ابراهیم(1381) ، پیام آوران کربلا ، چاپ اول ، بی جا ، نجبا .
4. شبیری ، اعظم (1387)، سیمای حضرت زینب (سلام الله علیها )در آیینه تاریخ ، چاپ دوم ، بی جا ، هاجر .
5. قمی ، عباس(1386). نفس ا لمهموم ، ابو الحسن ، شمعدانی (مترجم) ، چاپ سوم ، قم ، جمکران
اگر کسی خواست از مطالب برای جایی استفاده کند با ذکر منابع بلامانع است . التماس دعا