پیشگیری و درمان پوکی استخوان
حدود ۹۰ درصد مردم ایران، کمبود کلسیم دارند که زمینه ساز بیماری پوکی استخوان شده و به همین دلیل ۴۰ درصد زنان و ۳۵ درصد مردان در سنین بالا دچار پوکی استخوان میشوند.
قطعا علت اصلی این مساله، سبک غذایی نامناسب است. اکثر لبنیات موجود در بازار از شیر گاوهایی به دست میآید که اصلاح ژنتیکی شدهاند. غالبا لبنیاتها دست کاری شده و کلسیم آنها جذب بدن نمیشود. هم چنین بسیاری از غذاهای مفید از سبد غذایی حذف شدهاست. مثلا اگر مردم عادت خوردن سویق را داشتند، هیچ گاه مشکل کمبود کلسیم در بین مردم شایع نبود.
مصرف نوشابه، فست فود، لبنیات کارخانهای و پاستوریزه و … تماما عوامل مخرب استخوان و در نتیجه پوکی استخوان است. بهترین درمان پوکی استخوان استفاده از هستهسنجد آسیاب شده است.
امام صادق علیه السلام میفرماید:
گوشت سنجد، گوشت را میرویاند، استخوانش ( هستهاش )، استخوان را و پوستش، پوست را میرویاند.
الاصول الکافی، کلینی، ج ۶، ص ۳۶۱، ح ۱
درمانهای دیگر پوکی استخوان عبارتند از:
◀️ مصرف خورشت گوشت و شیر
◀️ مصرف روزانه برگ چغندر
◀️ انجیر
◀️ شیر گاو
◀️ سویق خشک
کلید واژه ها: خورشت گوشت، کمبود کلسیم، سنجد