منظور از آوردن دین و کتاب جدید توسط امام زمان(عج) چیست؟
سوال
منظور از آوردن دین و کتاب جدید توسط امام زمان(عج) چیست؟
✍️پاسخ ادیان آسمانی در حقیقت مانند آب زلال و شفّافی هستند که از آسمان نازل می گردند که در آغاز، مانند صفا و پاکی باران و روشنایی آفتاب هستند، ولی با تماس افکار منحط جاهلان و دست های آلودة مغرضان و آمیختگی با عادات و خرافات ، گاهی چنان تحریف می شوند که جاذبة خود را از دست می دهند. یکی از رسالت های امام زمان (عج ) پیراستن اسلام از این آلودگی ها و خرافات و پیرایه ها، و به تعبیر دیگر، نوسازی بنای کاخ شکوهمند اسلام است . از این رو، در پاره ای از روایات از این نوسازی تعبیر به «دین جدید» شده است .
امام باقر (ع ) می فرمایند: «هنگامی که قائم خروج کند، امر جدید و کتاب جدید و روش جدید و داوری جدیدی با خود می آورد.»[1]
یعنی در آن زمان ، اسلام را آنچنان از لابلای انبوه خرافات و تحریف ها و تفاسیر نادرست بیرون می آورد، که گویی بنایی کاملاً نو و جدید ساخته است .
اما راجع به کتاب جدید، دو گونه می توان توضیح داد. یکی اینکه، کتاب جدید، قرآنی است که امیرالمؤمنین (ع ) به همان صورت و ترتیب، که در 23 سال بر پیامبر اکرم (ص ) نازل شده ، جمع آوری کرده است . چنانکه امام علی(ع ) فرموده است: «گویا می بینم شیعیان ما در مسجد کوفه خیمه هایی نصب کرده اند و قرآن را همانطور که نازل شده به مردم تعلیم می دهند.»[2]
✨✨✨✨✨✨✨
توضیح دوم این است که، قرآن اصیل فراموش شده را چنان از زوایای تحریفات معنوی و تفسیرهای نادرست بیرون می کشد که می توان نام کتاب جدید بر آن گذاشت . زیرا در غیر این صورت ، لازم می آید که یک کتاب آسمانی جدید بر او نازل شود، که این امر شدنی نیست ، برای اینکه در روایات آن حضرت به عنوان یک داعی و حافظ قرآن کریم معرفی شده است ، پیامبر اکرم (ص ) می فرماید: «قائم از فرزندان من است …، مردم را به پیروی من و آیین من وا می دارد، و آنها را به کتاب پروردگارم دعوت می نماید.»[3] ?[1]. غیبت نعمانی، نعمان ابن ابراهیم، ص 255.
[2]. همان، ص 318.
[3]. ملاحم، سید ابن طاوس، ص 74.