خواص روییدنی ها
خداوند تمام نعمتهای مختلفی در اختیار بشر قرار داد تا با استفاده از آنها به منفعت برسند از میان نعمت ها رویدنی ها می باشد یکی از این رویدنی ها جو می باشد که خواص بسیاری دارد ، چون کم خونی، الرژِ، اسهال، تب ، درد معده و …
✍️جو برای کم خونی، آنژین، تب، اسهال، درد معده و اختلال های کبدی مصرف می شود و مخمر آبجو درمان کانون های عفونی و چرکی می باشد. در صد گرم جو ۱۰ گرم مواد ازته، ۲ گرم چربی، ۷۰ گرم گلوسید و سلولز و فسفر و کلسیم و آهن و ویتامین B یافت می شود.
?برای کم خونی و ورم لوزه یا آنژیت و نرمی استخوان های کودکان و پیران و معالجه اسهال و قولنج و دل درد و بحران های کبدی و بیماری های پوستی و اختلال کلیه ها خوردن جوشانده جو روزانه موثر است (چنانچه دانه جو بجوشد به وسیله ماده صمغی یا موسیلاژی که دارد متورم و لیز می شود.)
? سیف تمّار گوید: رفیق حجّ ما در راه مرض برسام (مرضی است بین کبد و معده) گرفت، از امام صادق(ع) پرسیدم؟ فرمود: سویق جو بدهید.
?منبع: دورنمایی از طب اسلامی،
آیت الله مصطفی نورانی، ص ۷۴.