تفسیر سوره عبس آیات 33 تا 37
تفسیر سوره عبس
آیات 33 تا 37
?بسم اللهِ الرحمنِ الرحیم
«فَإِذَا جَاءَتِ الصَّاخَّةُ ؛ هنگامي که آن صداي مهيب [= صيحه رستاخيز] بيايد، (کافران در اندوه عميقي فروميروند)!(33) «يوْمَ يفِرُّ الْمَرْءُ مِنْ أَخِيهِ؛ در آن روز که انسان از برادر خود ميگريزد.»(34) « وَأُمِّهِ وَأَبِيهِ؛ و از مادر و پدرش»(35) « وَصَاحِبَتِهِ وَبَنِيهِ ؛ و زن و فرزندانش»(36) « لِكُلِّ امْرِئٍ مِنْهُمْ يوْمَئِذٍ شَأْنٌ يغْنِيهِ ؛ در آن روز هر کدام از آنها وضعي دارد که او را کاملا به خود مشغول ميسازد!»(37)
☀️نکته ها:
«صاحّه» صدای وحشتناکی است که نزدیک است گوش را کر کند مراد از آن یا صیحه ی برپا شدن قیامت است و یا ناله و فریاد گو ش خراش مردم در آن روز.
1️⃣در آیات قبل از معاش بحث شد در این آیات از معاد گفتگو می شود.
2️⃣درباره انگیزه فرار انسان از برادر ، مادر، پدر و همسر و فرزندان ، مطالبی می توان گفت از جمله اینکه می گریزد تا مبادا بردارش از حقوق خود مطالبه کند و او را گرفتار سازد. می گریزد تا مورد تقاضای دیگران قرار نگیرد . می گریزد تا رسوایی او را دیگران نفهمند می گریزد تا به کار خود برسد و تکلیفش زودتر روشن شود. « لِكُلِّ امْرِئٍ مِنْهُمْ يوْمَئِذٍ شَأْنٌ يغْنِيهِ»☘️☘️☘️☘️☘️
☀️پبام ها:
1️⃣قیامت روز فرار است است فرار برادر از برادر ، فرزند از پدر و مادر، مرد از همسر، پدر از پسر« فَإِذَا جَاءَتِ الصَّاخَّةُ يوْمَ يفِرُّ….»
2️⃣روابط خویشاوندی در قیامت گسسته می شود« يفِرُّ الْمَرْءُ مِنْ أَخِيهِ و….»
3️⃣در قیامت هرکس به فکر نجات خویش است.« ِكُلِّ امْرِئٍ….. شَأْنٌ يغْنِيهِ»
4️⃣درقیامت فرصت برای پرداختن به کار دیگران نیست« لِكُلِّ امْرِئٍ مِنْهُمْ يوْمَئِذٍ شَأْنٌ يغْنِيهِ»
?تفسیر نور حجت الاسلام و المسلیمن حاج آقا قرائتی، جزء30 ، ج10، ص 389- 390 ????☘️☘️??