تفسیر آیات 11 تا 16 سوره عبس
تفسیر آیات 11 تا 16 سوره عبس
بسم الله الرحمن الرحیم
«كَلَّا إِنَّهَا تَذْكِرَةٌ ؛ هرگز چنين نيست که آنها ميپندارند؛ اين (قرآن) تذکر و يادآوري است.»(11)« فَمَنْ شَاءَ ذَكَرَهُ؛ و هر کس بخواهد از آن پند ميگيرد!»(12)«فِي صُحُفٍ مُكَرَّمَةٍ ؛ در الواح پرارزشي ثبت است.»(13) «مَرْفُوعَةٍ مُطَهَّرَةٍ(عبس/14) ؛ الواحي والاقدر و پاکيزه»« بِأَيدِي سَفَرَةٍ(عبس/15) ؛ به دست سفيراني است.»(15)« كِرَامٍ بَرَرَةٍ ؛ والا مقام و فرمانبردار و نيکوکار!»(16)
☀️نکته ها:
**«صُحُف» جمع«صحیفه» به معنای مکتوب است. «سفره» جمع «سافر» به معنای کاتب است. چنان که «اسفار» جمع «سفر» به معنای «کتاب» است «بررّه» جمع «بارّ» به معنای نیکوکار است. (تفسیر مجمع البیان)
**مراد از «سفره» سفیران و رسولان وحی یعنی فرشگان هستند که وحی الهی را به پیامبران می رسانند و این فرشتگان یاران جبرئیل و تحت فرمان امر او هستند. که قرآن درباره او می فرماید: «انه لقول رسول کریم….مطاع ثم امین»(تکویر آیات 19-21) راه خدا هم آسان است هم زمینه فطری و فکری و فقهی دارد.
☀️پیام ها:
**آیات قرآن مایه تذکر و عامل بیداری فطرت بشری است.«إنَّها تذکره»
**مقام و مرتبه قرآن برتر از دسترسی نا اهلان و تحریف و تغییر آنان است. «مرفوعه مطهره»
**قرآن را باید در جایگاه بلند قرار داد.«مرفوعه»
**قرآن باید از هر آلودگی حفظ شود.«مطهره»
**در دعوت قرآن اکراه و اجباری نیست و هرکس بخواهد با اختیار خودش را می پذیرد.«فمن شاء ذکره»
**آنچه را خداوند تکریم کرده ما نیز باید تکریم کنیم.«صحف مکرمه»
**قرآن کریم را فرشتگان کرام به پیامبر(ص) می رسانند«صحف مکرمه….بایدی سفره کرام»(هم سرچشمه قرآن خداوند کریم است و هم خود قرآن و آورندگان آن و هم بر کسی که نازل شده است.)
?تفسیر نور حاج آقا قرائتی، جزء 30 ج 10، ص 386??????????