ادامه علل قیام عاشورا
ادامه علل قیام عاشورا
دعوت کوفیان از امام حسین (علیه السلام )
از دیگر عواملی که امام حسین( علیه السلام)را به قیام واداشت دعوت کوفیان از آن حضرت بود ، دعوت مردم از امام(علیه السلام ) ایجاب می کرد که به خواست مردم پاسخ مثبت دهد . پذیرش دعوت مردم کوفه ازجانب امام حسین (علیه السلام )درست همانند قبول ولایت حضرت علی (علیه السلام) است .
بعد از کشته شدن عثمان مردم به خانه حضرت علی( علیه ا لسلام) ریختند تا با وی بیعت کنند حضرت هم با توجه به اصرار مردم در پذیرش حکومت فرمودند :
«آگاه باشید به خدا سوگند اگر نه این بود که جمعیت بسیاری گرداگردم را گرفته وبه یاری ام قیام کردند و از این جهت حجت تمام شده است و اگر نبود عهدی که خداوند از علماء و دانشمندان گرفته که در برابر ستم ستمکاران و گرسنگی ستم دیدگان سکوت نکنند ؛ من مهار شتر خلافت را رها می ساختم و از آن صرفنظر می کردم» .
در زمان امام حسین (علیه السلام) نیز مردم کوفه نامه های فراوانی برای امام فرستادند و اولین عکس العمل امام(علیه السلام) این بود که پسر عمویش مسلم بن عقیل را به کوفه فرستاد تا اوضاع را بسنجد مردم کوفه با دعوت ازامام حسین (علیه السلام) مسیر فیزیکی و ظاهری امام را معین کردند ، وخود آن حضرت مسیر معنوی و باطنی حرکت خودرا مشخص کرد . اگر مردم کوفه از امام (علیه ا لسلام) دعوت نمی کردند امام (علیه السلام ) حرکتی را که آغاز کرده بود شاید مسیر آن کوفه نبود، اما ارسال نامه ها از طرف شخصیتهای کوفی به دست امام (علیه السلام )رسید که به تدریج نامه ها به هزار نامه رسید .
نخستین نامه در دهم ماه رمضان سال 60 هجری به دست امام (علیه السلام ) رسید . امام حسین(علیه - السلام ) برسر دو راهی تاریخ قرار گرفته است اگر به تقاضای آنان پاسخ نمی داد قطعاً درمقابل تاریخ محکوم بود و تاریخ آینده قضاوت می کرد که زمینه مساعد بود اما امام (علیه السلام ) نتوانست از این فرصت استفاده کند .
امام( علیه ا لسلام )برای اتمام حجت به تقاضای آنها پاسخ مثبت داد . بنابراین مردم کوفه نقش اساسی در حرکت امام داشتند تا آنجا که با خبر شهادت مسلم نیز برنگشت چون حجت برآنها تمام شده بود و دراین صورت آنها ادعا می کردند نسبت به امام (علیه ا لسلام) وفادار بودند .
#ادامه_دارد…
منبع:
1. نهج البلاغه ، محمد ، ح3، ص497 .
2. احمد ، خاتمی ، ره توشه راهیان نور ، چاپ اول ، قم ، دفتر تبلیغات اسلامی ، بی تا ، صص162-3.
3. عباس ، عزیزی ، لهوف ، چاپ نهم ، قم ، صلاه ،1386، ص 15 .
4.عباس ، عزیزی، امام حسین(ع) از زبان استاد مطهری ، قم ، صلاه ، بی تا ، صص30-19.