ادامه حکمت 67 نشانه های جاهل
ادامه حکمت 67 نشانه های جاهل
«وَقالَ(ع): لَا یُرَی الجَاهِلُ إلَّا مُفرِطا أو مُفَرِطا؛ دیده نمی شود نادان، مگر آنکه یا در حال تندروی است یا در حال کندروی»
☀️نکته ها: *
عقل عامل رشد و تکامل انسان به سوی خوبی هاست، ولی بر خلاف آن جهل ریشه مفاسد و انحراف هاست. پس برای ریشه کن کردن مفاسد اخلاقی، اقتصادی، اجتماعی و … باید رشد فکری مردم بیشتر شود تا جهل که ریشه انحرافات است، از بین برود. از این رو هدف همه ی انبیاء هدایت بشر به سوی دانایی و تعقل و از بین بردن هر نوع جهالت بوده است. * اگر آدمی از برخی نیازهای خود غفلت ورزیده و به بعضی دیگر بیش از حد توجه نماید، نشانه این است که او به خویشتن و نیازهایش شناخت کافی ندارد؛ زیرا کسی که از آگاهی و معرفت به خود و عالم هستی و اشیای پیرامون خود برخوردار است، ارزش واقعی هر چیز را می داند و از افراط و تفریط می پرهیزد.
☀️پیام ها: *در کارها باید تعادل را رعایت کرده، نه به کندروی دچار شده و نه تندروی نماییم.* برای شناخت جاهل ، باید به نوع رفتار او دقت نماییم؛ زیرا طبق این بیان نورانی امام علی(ع) رفتار جاهل همواره با افراط و تفریط همراه است.
☀️لطائف: ابلهی کو روز روشن ، شمع کافوری نهد زود بینی ، کش به شب، روغن نباشد در چراغ ??☀️☀️??☀️☀️?? ?برگزیده راه روشن، محمد رضا زاده جویباری و همکاران، ص 163