ادامه تفسیر سوره نبأ آیات 6تا 11
???
ادامه تفسیر سوره نبأ آیات 6تا 11
بسم الله الرحمن الرحیم
«أَلَمْ نَجْعَلِ الْأَرْضَ مِهَادًا؛ آيا زمين را محل آرامش (شما) قرار نداديم؟!»(6)«وَالْجِبَالَ أَوْتَادًا؛ و کوهها را ميخهاي زمين؟!»(7)
«وَخَلَقْنَاكُمْ أَزْوَاجًا؛ و شما را بصورت زوجها آفريديم!»(8)« وَجَعَلْنَا نَوْمَكُمْ سُبَاتًا؛ و خواب شما را مايه آرامشتان قرار داديم»(9)«وَجَعَلْنَا اللَّيلَ لِبَاسًا؛ و شب را پوششي (براي شما)»(10)« وَجَعَلْنَا النَّهَارَ مَعَاشًا؛و روز را وسيلهاي براي زندگي و معاش!»
☀️نکته ها:
«اوتاد»: جمع وتد به معنای میخ است . تشبیه #کوه به میخ از #معجزات_علمی قرآن است . ریشه کوه ها در عمق زمین مانع حرکت لایه های زمین و وقع زلزله های دائمی است کوهها همچون میخ چند برابر آنچه در بیرون اند در دل زمین فرو رفته اند، بگذریم که کوه ها منافع دیگری نیز دارند، حافظ برفها برای تابستان، مانع تند بادها علامت و نشانه راهها، محل معادن سنگها و غاره ها و عامل ایجاد دره ها هستند که هر جای خود برای زندگی ضروری است.
«سُبات»: به معنای قطع کار و تعطیل کردن آن است که موجب آسایش و آرامش جسم و روان می شود.
☀️پیام ها:
1- مشت نمونه خروار است. #مطالبه در #هستی بهترین راه #خداشناسی و #معادشناسی است. « أَلَمْ نَجْعَلِ الْأَرْضَ مِهَادًا»
2- انسان در #دادگاه_عقل و #وجدان #خدا پرست است و می توان از وجدان او درباره قدرت الهی سوال کرد .« أَلَمْ نَجْعَلِ»
3- از #قدرت_خداوند به آفرینش زمین و آسمان و دیگر پیوند های طبیعی به قدرت او برای #برپایی_قیامت استدلال کنید.«الارض….الجبال……الیّل….النّهار……»
4- پس از #طرد #افکار_باطل .بر عقاید حقتان استدلال کنید.«کلا سیعلمون……ألم نجعلَ»
5- اگر #روحیه_لجاجت نباشد . انسان از همین زمین، خواب و خوراک می تواند درس بگیرد. «الارضَ…الیلُ… النهار»
6-#قدرت و #حکمت الهی در آفرینش ما و هستی دلیل آن است که ما را با مرگ رها نخواهد کرد. « خَلَقْنَاكُمْ أَزْوَاجًا؛… نَوْمَكُمْ سُبَاتًا…… النَّهَارَ مَعَاشًا….»
منبع: تفسیر نور، حاج آقا قرآئتی، جزء30 ص360و361.???☘️
☘️ ادامه تفسیر آیات در جلسه بعد….